Internationale collega’s op bezoek

Van 2 tot en met 4 juni brachten de radioactief afval organisaties van 16 verschillende Europese landen een bezoek aan COVRA. De organisaties werken samen in de Club of Agencies, die in 1985 werd opgericht. Aanvankelijk waren zes landen vertegenwoordigd, maar dit is uitgegroeid tot 19 landen. Denemarken is dit jaar als nieuw lid opgenomen. Tweemaal per jaar vindt een bijeenkomst plaats in combinatie met een bezoek aan de installaties van één van de afvalorganisaties. De organisaties worden op deze wijze op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de diverse Europese landen. Als specifiek onderwerp is tijdens deze bijeenkomst aandacht besteed aan communicatie met het publiek, een belangrijk onderwerp. Ieder land kiest een aanpak passend bij de landsaard. Het is nuttig om positieve en negatieve ervaringen met elkaar te delen. Hans Codée heeft vele jaren het voorzitterschap van de Club bekleed.  Hij heeft het stokje overgedragen aan Mariano Molina van ENRESA, de Spaanse radioactief afval organisatie.

De volgende bijeenkomst zal in november in Estland plaatsvinden.

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact