Rusland kijkt naar COVRA voor opslag

“Rusland verwacht het tweede gedeelte van de centrale opslagfaciliteit voor verbruikte splijtstof in Zheleznogorsk in 2016 te openen” vertelt Evegenvy Kudryavtsev, hoofd van het departement voor de veiligheid van nucleaire faciliteiten in Rusland, aan het World Nuclear News. Kudryavtsev zei in het interview dat Nederland “very interesting information” voor de industrie heeft. Hij refereerde hierbij aan HABOG, het gebouw voor behandeling en opslag van hoog radioactief afval van COVRA.

Kudryavtsev sprak samen met COVRA tijdens de 58e General Conference van het internationaal atoomenergieagentschap (IAEA) over de opslag van radioactief afval. Het Scientific Forum van de General Conference was gewijd aan radioactief afval.

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact