Internationale workshop NORM

COVRA heeft van 2 tot 4 december 2014 een internationale workshop georganiseerd voor het Europees ALARA Network (EAN). Met 60 deelnemers uit 15 landen was de vierdaagse workshop geslaagd. De workshop was de zevende in de rij die ging over radioactieve materialen van natuurlijke oorsprong, de zogenoemde NORM. In de workshop was er deze keer extra aandacht voor de berging van NORM. Aansluitend was er op 5 december een speciale sessie gewijd aan radioactiviteit in bouwstoffen.

Deelnemers aan de zevende EAN Norm Workshop

Europees ALARA Network

ALARA staat voor As Low As Reasonably Achievable. ALARA is een van de belangrijkste principes in de stralingsbescherming en houdt in dat de organisaties moeten zorgen dat de stralingsdosis voor medewerkers en omwonenden zo laag is als redelijkerwijs mogelijk. Het EAN is opgericht door de Europese Commissie om Europees onderzoek te stimuleren dat te maken heeft met ALARA en om ervaringen met de toepassing van het principe uit te wisselen tussen de verschillende industrie- en onderzoekssectoren in Europa.

Programma

De in totaal 30 presentaties tellende workshop gaf een goed overzicht van het NORM-werkveld. Naast het bergen van NORM en de wetgeving, waren ook karakterisering en hergebruik belangrijke onderwerpen. Met rondleiding in de verwerkings- en opslaggebouwen voor radioactief afval en NORM bij COVRA en presentaties van radiologische meetapparatuur door producenten werden in de workshop theorie en praktijk gecombineerd.

Deelnemers bezoeken de verwerking- en opslaggebouwen van COVRA

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact