UITSTRALING

Een nieuwe tentoonstelling van vier kunstenaars bij de Centrale Organisatie Voor Radioactief afval met als titel ‘UITSTRALING’. Zo’n titel heeft bij COVRA natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij zorgen voor al het Nederlandse radioactief afval totdat het is uitgestraald. De straling, die gevaarlijk kan zijn, schermen we goed af. Dat is anders met een tentoonstelling van kunstwerken. Hier gaat het juist om zoveel mogelijk uitstraling op de kijkers.

Regi van Driel toont tekeningen in gemengde technieken. Zowel abstracte als figuratieve beelden die expressief zijn en gedrevenheid uitstralen. Anja van Veen is keramiste en bouwt met klei. Objecten opgebouwd uit stenen met aardse kleuren en aardse structuren, maar soms ook met een organisch en natuurlijk lijnenspel. Haar bouwwerken hebben een broze en tijdloze uitstraling. Andre Klompmakers mengt acryl met duinzand. Als ‘nieuwe Zeeuw’ toont hij zo zíjn beeld van Zeeland: kleurrijke landschappen en impressionistische klederdrachten. Een stralend beeld van de provincie! Onno Jongewaard bewerkt met hamer en beitel vele verschillende steensoorten waardoor abstract organische vormen ontstaan, maar soms ook knoestige koppen. De beelden stralen uit om aangeraakt te worden. Naast het visuele ontstaat daardoor ook een gevoelservaring met de steen.

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan deze tentoonstelling met een bijzondere uitstraling. De vernissage vindt plaats op vrijdag 3 juli 2015 om 15:30 uur, daarna kunt u de tentoonstelling op werkdagen bezoeken tussen 8:30 en 17:00 uur.

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact