Eerste paal VOG2

Woensdag 30 september 2015 is de eerst paal van het VOG2 geslagen. Hiermee is de start van de bouw van het tweede gebouw voor de opslag van verarmd uranium bij COVRA officieel. Het gebouw is ontworpen door raadgevend ingenieursburo F. Koch BV en wordt gebouwd door bouwbedrijf Cordeel Nederland BV.  William Verstraeten heeft het gebouw vormgeven. Het gebouw wordt Uranus blauw en zal een enorme zonnewijzer zijn. De tijdsaanduiding refereert aan het feit dat de tijd radioactieve stoffen onschadelijk maakt. De planning is dat het gebouw begin 2017 gereed zal zijn. Het gebouw heeft een opslagcapaciteit voor 15 jaar.

De houten paal werd op ambachtelijke wijze met de hand geheid door ‘De Wasschappelse Heiploeg’, op de wijze zoals dat eeuwenlang op de Westkapelse zeewering is uitgevoerd. De houten paal werd door de heiers en een kaptein, gekleed in de originele Westkapelse klederdracht, de grond in geslagen, waarbij met behulp van zang het ritme werd aangegeven. 

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact