Expositie 'Raakvlakken'

Sandra van der Meulen en Gerdi Zwaan hebben hun duo-tentoonstelling de titel: “raakvlakken” gegeven. Deze Zeeuwse kunstenaars kennen het versterkend effect van hun gezamenlijk werk door eerdere installaties en tentoonstellingen die zij vorm gaven.

 
Ze werken beiden zeer verschillend. De een ruimtelijk, met klei, zwaar, opake en aards. De ander in het platte vlak met papier (liefst rijstpapier ) en inkt, licht kwetsbaar en transparant. Schijnbare extremen die elkaar toch raken omdat zij zich herkennen in de passie voor wat zij doen, in het experiment, het openstaan voor “giften”, het sobere kleurgebruik, het zoeken naar eenvoud in vorm en de voorliefde voor gevonden materialen.
Gerdi houdt van robuuste vormen en rafelige randen. Alles wat niet af is boeit. Het geeft ruimte voor een eigen verhaal. Sandra probeert haar weg te vinden tussen de leegte en transparantie die zij ervaart bij oosterse kunst en de voor haar gevoel meer aardse doorwerktheid van de westerse kunst. Een voortdurend balanceren tussen gelaagdheid en leegte, controle en spontaniteit, het grote gebaar en kleine kwetsbare elementen.
“Raakvlakken”, te zien in de hal van het kantoorgebouw van de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval, COVRA. Graag nodigen wij u uit voor deze duo-tentoonstelling en misschien ontdekt u dan nog meer - of andere - raakvlakken met uzelf of de omgeving. De vernissage vindt plaats op 8 januari 2016 om 15:30 uur, maar natuurlijk bent u ook op een ander tijdstip van harwelkom.Sandra van der Meulen en Gerdi Zwaan hebben hun duo-tentoonstelling de titel: “raakvlakken” gegeven. Deze Zeeuwse kunstenaars kennen het versterkend effect van hun gezamenlijk werk door eerdere installaties en tentoonstellingen die zij vorm gaven.

Ze werken beiden zeer verschillend. De een ruimtelijk, met klei, zwaar, opake en aards. De ander in het platte vlak met papier (liefst rijstpapier ) en inkt, licht kwetsbaar en transparant. Schijnbare extremen die elkaar toch raken omdat zij zich herkennen in de passie voor wat zij doen, in het experiment, het openstaan voor “giften”, het sobere kleurgebruik, het zoeken naar eenvoud in vorm en de voorliefde voor gevonden materialen.

Gerdi houdt van robuuste vormen en rafelige randen. Alles wat niet af is boeit. Het geeft ruimte voor een eigen verhaal. Sandra probeert haar weg te vinden tussen de leegte en transparantie die zij ervaart bij oosterse kunst en de voor haar gevoel meer aardse doorwerktheid van de westerse kunst. Een voortdurend balanceren tussen gelaagdheid en leegte, controle en spontaniteit, het grote gebaar en kleine kwetsbare elementen.

“Raakvlakken”, te zien in de hal van het kantoorgebouw van de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval, COVRA. Graag nodigen wij u uit voor deze duo-tentoonstelling en misschien ontdekt u dan nog meer - of andere - raakvlakken met uzelf of de omgeving. De vernissage vindt plaats op 8 januari 2016 om 15:30 uur, maar natuurlijk bent u ook op een ander tijdstip van harte welkom.

Namens de directie van COVRA N.V.

Jan Boelen en Hans Codée

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact