Expositie ' Kleurecht'

Een nieuwe tentoonstelling van schilderijen bij COVRA.De hoofdtaak van de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval, COVRA, is het inzamelen, verwerken en opslaan van al het Nederlandse radioactieve afval zodat het afval geen gevaar meer vormt. Dat is een technische, rationele taak. Toch spelen rond dit onderwerp emoties vaak een grote rol. COVRA biedt in haar beleid ruimte voor emoties omdat deze nu eenmaal eigen zijn aan ons mensen.Eén van de definities van kunst is dat kunst gestolde emotie is. Mensen met een verstandelijke beperking tonen vaak meer ruimte voor hun emoties. Als zij dan ook nog over creatieve gaven beschikken, kunnen de mooiste dingen ontstaan.

De ‘KUNSTWERELD’ is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking, maar met een talent voor schilderen en tekenen, opleidt tot kunstenaar. Daarbij staan de kwaliteit van het beeldende werk en de professionaliteit van de kunstenaar voorop. De kunstenaars werken vanuit de eigen vormentaal en in een specifieke stijl. Zo maakt de één fantasiedieren, een ander bloemen en bomen of paarden of auto’s, maar ook abstracte beelden. Het zijn de beelden uit hun hoofd, veelal in eenvoudige vormen, maar even zo goed ook priegelwerk.Heldere kleuren zijn dominant naast de echtheid van de vastgelegde emoties.

KLEURECHT slaat dan ook de spijker op zijn kop als titel voor een expositie met werken van 16 kunstenaars opgeleid bij de KUNSTWERELD.COVRA nodigt u graag uit om gedurende de zomer deze  expositie op werkdagen in haar kantoorgebouw  te komen bekijken en zeker ook om de vernissage bij te wonen op 1 juli 2016 om 15:30 uur.

Namens de directie van COVRA

Jan Boelen en Hans Codée  

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact