KIVI-symposium over eindberging

Op 25 november organiseert Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) een symposium over eindberging van radioactief afval. Op het symposium worden de resultaten van het nationale onderzoeksprogramma naar de eindberging van radioactief afval (OPERA) gepresenteerd. In OPERA is vijf jaar onderzoek gedaan hoe veilige, lange termijn eindberging van radioactief afval in Nederland mogelijk is.

Op het symposium wordt uitleg gegeven over hoe radioactief afval beheert wordt, eindberging en OPERA. Daarna wordt ingegaan op resultaten van verschillende deelprojecten door de onderzoekers. Hoe lang blijven afvalverpakkingen in de diepe ondergrond intact? Hoe kun je tunnels maken op 500 meter diepte? Wat weten wij van kleilagen voor het opbergen van radioactief afval? Hoe bewegen radioactieve stoffen zich door de ondergrond? Hoe kun je daarmee de impact (de veiligheid) van eindberging aan het oppervlakte berekenen?

Het symposium wordt in het KIVI-gebouw in Den haag gehouden van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is registratie verplicht. Registratie kan tot 20 november 2016 via www.covra.nl/contact o.v.v. OPERA KIVI 25 november 2016 en uw naam en e-mailadres. 

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact