Ontstaan en Vergaan

Leen van Dixhoorn exposeert onder bovenstaande titel een zestigtal thematische werken bij COVRA, de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval. De werken zijn gemaakt in de periode 2014-2016. Vijftien van deze werken (drie series van 5) symboliseren het "ontstaan" en "vergaan" van onze wereld. De aarde ontstaat telkens bij het eerste schilderij en wordt vervolgens stelselmatig opgevreten door indringers. Wat overblijft is de duisternis, totdat de cyclus opnieuw begint.

Bewust is gekozen voor de titel "Ontstaan en Vergaan". Door gebruik te maken van kwetsbare materialen blijft de vraag:"Hoe lang doorstaan/weerstaan Van Dixhoorn's werken de tand des tijds?" Veel van de geëxposeerde werken zijn verweven met de natuur. Cirkels der seizoenen, Cyclus van de maan en Weerhuizen illustreren dit.

Ontstaan en vergaan, natuurcycli; deze geven het wezen van het verschijnsel tijd aan. Tijd speelt ook een belangrijke rol in het beheer van radioactief afval. Deze tentoonstelling vormt daarom een harmonischgeheel met de kerntaak van COVRA.

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan deze bijzondere tentoonstelling. De vernissage vindt plaats op vrijdag 6 januari 2017 om 15.30 uur, daarna kunt u de tentoonstelling op werkdagen bezoeken tussen 8.30 en 17.00 uur.

 

Namens de directie van COVRA N.V.

Jan Boelen en Hans Codée

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact