Communicatiecongres in afvalopslaggebouw

PIME 2017, het Public Information & Material Exchange congres, wordt dit jaar op 20 en 21 maart gehouden bij COVRA. Elk jaar organiseren European Nuclear Society en Foratom de conferentie waar communicatie experts van nucleaire organisaties, toezichthouders en internationale organisaties (zoals IAEA) bijeenkomen om kennis, nieuws en ervaringen uit te wisselen. Wat de conferentie dit jaar bijzonder maakt is dat die voor het eerst in een nucleair gebouw gehouden wordt: het nieuwe opslaggebouw voor verarmd uranium, VOG-2. Net zoals HABOG, het gebouw voor hoogradioactief afval, is dit gebouw zowel een technisch gebouw als een kunstwerk van William Verstraeten. Ontworpen als de grootste zonnewijzer van Europa wijst het gebouw op het belang van tijd in radioactief afvalbeheer. Voordat het in gebruik genomen wordt, biedt het dan lege gebouw een unieke mogelijkheid om een nucleair communicatiecongres te houden in een nucleair gebouw dat tegelijkertijd een communicatie instrument is.

Meer informatie over PIME kan worden gevonden op: https://www.euronuclear.org/events/pime/pime2017/index.htm.

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact