"Stralingswarmte door kunst"

Betty de Munck, Joke Schreijenberg en Dick van de Velde hebben deze titel gekozen voor hun eerste gezamenlijke tentoonstelling bij COVRA, de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval. Straling, ja natuurlijk is er straling bij COVRA. Niet alleen de natuurlijke straling die overal is, maar ook de straling van al het Nederlandse radioactief afval dat bij COVRA ligt opgeslagen. Straling is energie in beweging. Warmte is een vorm van energie en de straling van het afval geeft zeker ook warmte. Onderling geven deze drie kunstenaars elkaar ook energie en hun vriendschap is een warme band die tot deze tentoonstelling leidde.

Betty de Munck en Joke Schreijenberg zijn lid van de beeldhouwgroep ‘Beeld in Balans’ in Biggekerke en maken abstract-figuratieve beelden in verschillende steensoorten. De koude uitstraling van een stuk steen verandert onder hun handen in een warm en aaibaar, veelal menselijk, object. Dick van de Velde stopt sinds 2002 al zijn energie in het schilderen. Een breed spectrum van onderwerpen worden met veel geduld en grote precisie vertaald in olie of acryl. Zeeuwse onderwerpen zoals water en de scheepsvaart zijn zeer geliefd en keren regelmatig terug. Gedrieën een warme combinatie aan het begin van de lente.

20 beelden en 33 schilderijen, een tentoonstelling waarvoor COVRA u van harte uitnodigt. De vernissage vindt plaats op vrijdag 31 maart om 15:30 uur en daarna kunt u de tentoonstelling tot 28 juni 2017 op werkdagen bezoeken tussen 8:30 en 17:00 uur.

Namens de directie van COVRA N.V.
Jan Boelen en Hans Codée

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact