Expositie Leon Riekwel

Een verkennend onderzoek op het grensgebied van schilderkunst en sculptuur. Van chaos tot orde en omgekeerd.

Na mijn studie in de chemische technologie, de sociale academie en kunstacademie en daaraan verwante werkgebieden bleef de hedendaagse kunst het spoor dat ik moest volgen. De organisatie van tentoonstellingen en beleidsontwikkeling voor de hedendaagse beeldende kunst vormde meer dan dertig jaar mijn professioneel werkterrein. Daarnaast in alle stilte mijn eigen zoektocht naar de verbeelding van wat mij boeide aan de technologische wereld, steeds werkend in fabrieksruimten of binnen de sfeer van industrieterreinen. Bouw en afbraak, chaos naast orde, nodig wat nodig is en niets meer.

Het resultaat is een selectie met werken vanaf 2013 tot heden. Werken op lood, rasters, canvas en groot formaat foto’s – dragers voor de verf die mede onder invloed van de temperatuur het beeld (ver)vormde. De weerbarstigheid van het materiaal, het stroperige van de verf bij lage temperatuur in de studio, het craquelé, het doorboren en snijden, het zijn ingrepen die nodig zijn om het werk te realiseren. Hoewel abstract is er de gelaagdheid, een verborgen spoor, dat zondermeer verwijst naar een engagement met de dagelijkse wereld om mij heen. Ook al kent de fabriek gesloten muren het leven komt naar binnen.

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan deze bijzondere tentoonstelling. De vernissage vindt plaats op vrijdag 7 julii 2017 om 15.30 uur, daarna kunt u de tentoonstelling op werkdagen bezoeken tussen 8.30 en 17.00 uur

Namens de directie van COVRA N.V.
Jan Boelen en Hans Codée

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact