OPEN DAG VOG-2. Komt u ook?

Op 13 september wordt door Hare Koninklijke Hoogheid prinses Beatrix ons nieuwe opslaggebouw voor verarmd uranium, het VOG-2, in gebruik genomen. Vanwege beperkte ruimte is de openingsceremonie op die dag alleen voor genodigden, maar wij willen graag ook aan anderen ons gebouw presenteren. U bent van harte uitgenodigd op donderdag 14 september, de dag na de officiële ingebruikname.

VOG-2
Bij het beheer van radioactief afval speelt tijd een dominante rol. Daarom is het bijzonder dat het nieuwe opslaggebouw niet alleen een technisch opslaggebouw is, maar ook de grootste zonnewijzer in Europa. William Verstraeten heeft deze combinatie als kunstwerk vormgegeven. VOG-2 is voor tenminste de komende 100 jaar een bijzonder sieraad voor het landschap dat de verantwoorde zorg voor het Nederlandse radioactief afval symboliseert.

Programma
Na ontvangst en registratie met koffie en thee, start het programma met een 3D-film van COVRA en een korte uitleg over het ontwerp en de functie van VOG-2. Daarna gaat het gezelschap naar VOG-2. In het gebouw volgt ‘Het uur U’ een verassende toespraak van de bekende cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers en een spannende multimedia presentatie van Nuformer, een Zeeuws bedrijf met wereldfaam. Tenslotte is er gelegenheid om vanaf het dak van VOG-2 het uitzicht op de omgeving te bewonderen. Het totale programma neemt ongeveer 2 uur in beslag.

Meldt u aan
Het programma start driemaal: om 9.30, 12.45 en 15.00 uur. Hiervoor kunt u zich hier aanmelden.

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact