“Transcend”, boven je mogelijkheden uitstijgen.

Dit is de titel die Wilma van der Lee plaatst bij haar tentoonstelling van schilderijen en bronzen in het kantoorgebouw van COVRA, de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval. Haar schilderijen zijn lyrisch surrealistisch en in haar bronzen beelden legt zij een verstilde dynamiek vast. Haar werk is een zoektocht naar wat haar innerlijk beweegt, waarbij zij probeert meer vast te leggen dan de afbeelding zelf en een werk te creëren dat ook een ander raakt. In Vlissingen geboren en opgegroeid op het Koopmansvoetpad tussen dieren en de natuur. Daar ligt de basis voor haar kunstenaarschap.

Het ‘meer’ dat zij vastlegt schept een mysterieuze sfeer en laat zich moeilijk definiëren. Het stijgt boven het ‘gewone’ uit.

De zorg voor radioactief afval wordt soms ook als iets surrealistisch gezien en de dynamiek is vooral dat die zorg zich over extreem lange tijd en veel generaties uitstrekt. Voor COVRA echter de dagelijkse werkelijkheid, die met veel verantwoordelijkheidsgevoel en passie wordt ingevuld. Een bezoek aan de vernissage kunt u combineren met een rondleiding in de wereld van het radioactieve afval.

De vernissage van de tentoonstelling vindt plaats op 5 oktober om 15:30 uur, waarvoor COVRA u van harte uitnodigt. Daarna kunt u de tentoonstelling tot en met 19 december 2018 op werkdagen bezoeken tussen 8:30 en 17:00 uur.

Jan Boelen, directeur COVRA N.V.
en Hans Codée

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact