Janneke Rottier exposeert ‘Verstilde emoties’

Kunst raakt mensen emotioneel, op een manier die meestal niet rationeel te verklaren is. Kunst toont en is een waarheid die geen waarheid behoeft te zijn. Janneke toont in haar schilderijen impressies van landschappen. De landschappen lijken op het eerste gezicht realistisch, maar zijn dat bijna nooit. Kleuren en structuur spelen een belangrijke rol. Mensen of menselijke activiteit zijn afwezig: een onverstoord landschap roept verstilling op. Verstilling is een gemoedstoestand, hoe kan die waarheid worden weergegeven of omgekeerd hoe kan de realiteit van het geschilderde beeld zo’n emotie veroorzaken?

Verstilling heeft ook tijdloosheid in zich en daarin zit een groot contrast met het dagelijkse werk van COVRA, de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval. COVRA is voortdurend bezig met tijd. De tijd om het radioactieve afval te laten vervallen tot een veilig niveau. Tijden langer dan een mensenleven, tijden langer dan je kan bevatten. Tijd om te bewaren, tijd om na te denken over de toekomende tijd. Mooi dat tijdloosheid en extreme aandacht voor tijd met deze tentoonstelling samen komen.

U bent van harte welkom!

Jan Boelen, directeur COVRA N.V.
en Hans Codée

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact