Structuren

Joop Los:

“Ik ben een tekenaar. Sinds ik niet meer buiten het landschap teken, kreeg ik meer oog voor lijnen en structuren in hout, steen, beton en vegetatie. Nu werk en verwerk ik alles in mijn werkruimte in Kortgene.

Omdat ik gedetailleerd werk, is het tekenen met de zilverstift een mooie en fijne tekentechniek die bij mij past. De zilverstift is een staaf(je) zilver met een geslepen en gepolijste punt. Omdat zilver niet afgeeft op gewoon papier, prepareer ik stevig speciaal karton met een aantal lagen GESSO. Dit is een duurzame en lichtechte acrylverf.

De tekeningen op deze expositie zijn getekend naar lijnen en structuren die ik zag in Zeeland in de afgelopen 12 jaar. Jaarringen in gekliefd hout, abelen met hun bijzondere stamstructuur, de betonzuilen van de deltawerken, de betonnen dijkblokken op Depot Kats en lijnen in vegetatie. De tekeningen zijn min of meer abstract. Mijn denkwereld bij het werken aan een tekening kan ik moeilijk omschrijven. Ik verwonder mij bij het zien van alle genoemde elementen en ga daar mee aan de slag. De lijnen en structuren ontstaan bij het tekenen als vanzelf, al zoek ik wel naar spanning tussen de verschillende lijnen en de ruimten daar tussenin”.

Graag nodigt COVRA u uit voor deze tentoonstelling. De vernissage vindt plaats op 4 oktober 2019 om 15:30 uur, maar daarna bent u gedurende werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur, ook van harte welkom.

Jan Boelen, directeur COVRA N.V.
Hans Codée

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact